søndag 21. august 2011

Somlete juli og raske august

Rolig søndag hjemme i Lappeteppefamilien. Kunne den bare vare mange uker til. Jeg kjenner likevel at jeg trekker pusten dypt og begynner å tenke hverdagstanker. Er du også klar for raske august?
Foto: Darnok/Morguefile.com
En begynnelse - og en slutt
Årets første sommerbilde tok jeg i april. Det var en deilig hjemmepåske på terrassen, og lillesøster løp rundt nesten naken. Lykken er å ha mange måneder igjen av sommeren, tenkte jeg  - mens jeg fant frem fjorårets selvbruningskrem for hvite legger. Er det mulig å bli så fiskebollehvit i løpet av en vinter???

Denne sommeren skulle jeg rekke mye. Drømmen i april var en rekke varme sommerkvelder med grilling på terrassen og få hverdagsplaner. God tid til å trekke pusten, senke skuldre og finne frem smilet. Mye å se frem mot!

Foto: Privat

Men det er noe med disse sommerukene, de løper avgårde. Fire sommermåneder er gått, og denne uken starter raske august hjemme hos oss.

Raske august
Lillesøster og lillebror skal begynne i ny barnehage. Lillebror er forventningsfull og vet veldig godt hvilken stor dag er der i morgen. Han har allerede bestemt pålegget i matboksen, og gitt beskjed om at han skal ha på fotballtrøye. Om to år begynner også han på skolen.

En stor gutt i huset fyller tolv år. I dag har vi feiret han, og vi har fått varme klemmer tilbake. Det er ikke lenge siden du var syv år, sier vi voksne. Og vi mener det - fem år har gått alt for fort!

Sammen med to andre storebrødre har han gjort seg klar for skolestart. Trykkblyanter ligger klare i ny sekk. Store gutter er opptatt av å ha utstyret på plass til første skoledag. En av gutta sier at han tenker å stå opp litt ekstra tidlig i morgen - han vil gjerne ha god tid den første viktige dagen. Hvor ligger hårgeleen?

Fotballsesongen sparkes i gang. Min kjære er en lykkelig opptatt mann. I august er det både tippeliga, engelsk liga og barnefotball. Han har blitt en ekspert i å rekke viktige kamper, nyttige treninger og nødvendig fotballprat. Han fryder seg i august, og ser frem til enhver kamp med forventning - det riktige laget skal vinne!
Foto: Laundry/Morguefile.com

Hverdag i august
Det er lett å fylle sommeren med forventning. Til den neste dagen med sol. Til en varm helg, eller til en lang ferie.  Det er så mye å glede seg til. Men det å glede seg har også en bakside. Det er så lett å bli skuffet. Sommeren skal jo være lang, lat og god. Vi vil ikke ha stress, regn eller krangling.

Da er raske august enklere. I hverdagskaoset etter skolestart, barnehage og fotballstart har vi ikke så store forventninger. En lang ettermiddag som fylles av sol kan være nok til at vi blir veldig fornøyde. Eller tenk om det kommer en skikkelig godværsperiode - når vi egentlig tror sommeren er over? Da blir vi glade, mer skal ikke til.

Vi er lette å glede i raske august. Hverdagen løpes igang, og vi griller gjerne mer på terrassen. September er ren bonus - tenk om det blir litt sommer da også? Da kommer vi sikkert til å tenke tilbake på akkurat denne sommeren som spesielt varm og spesielt fin.
Foto: Anita Patterson/Morguefile.com

Herlige august er igang. Hurra for barnebursdager, henting, bringing, matpakker, lekser, gymbagger og raske middager. Snart er det tid for snørrete unger, lusekur og engelske gloser. Vi skal ha full kontroll på regntøy, utedresser og skiftetøy i barnehagen. Vi skal heie på fotballkamper mens regnet høljer ned, og vi skal kjøre til grusbaner vi aldri hadde hørt om.

Jo visst er sommerferien over - for i år. Den kommer tilbake neste år! Lykke til med raske august!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar