søndag 12. august 2012

Lukten av gull

Forberedelse før kamp: Husets gullklump lukter gull. Alt var klart for den store kampen. En hjemmelaget pizza i ovnen, lillesøster og lillebror sover, og vi skal se på tv sammen med storebror. En skikkelig kosekveld skulle det bli, med håndball på tv. Dette har huset voksne sportsentusiast gledet seg lenge til. Endelig er vi samlet til en kveld med bare sport på tv.

Min kjære, husfaren er en sporty fyr – fra sofaen eller fra tribunen.  Dette har vært en travel sommer for han. Egentlig har vel hele året har vært ganske stressende. Slalom, langrenn, utfor, fotball, tennis, friidrett, golf og håndball. Han har beveget seg fra den ene store begivenheten til den neste, alltid like engasjert. Derfor har han vært en lykkelig fyr den siste tiden, det ble aldri skikkelig pause i sommer. Eliteserie i fotball, og nå OL, kan det bli bedre?


Foto: Morguefile.com
Kampen er i gang: Husfar tripper fornøyd rundt og teller ned til kamp, dette skal vi vinne. Kjør på Sulland, ta den ballen Heidi, dette klarer du. Herlig Breivang! Lydnivået er allerede høyt. Døren lukkes inn til lillebror og lillesøster, her blir det lett å våkne for små troll. Husets eldste supporter fyrer seg fort opp, hvorfor klarer ikke laget å score???

Timeout: Husfar irriterer seg over at Norge ikke scorer når de er i flertall på banen. Kom igjen Norge!! Storebror flytter seg nærmere meg, en voksen entusiast trenger ekstra plass i sofaen.

Volumet øker, og det hamres i sofaen. Storebror må si fra. Hva med å være litt positiv fattern?? Du kan jo ikke sitter her å kjefte hele tiden? En gutt kikker skjevt bort på han som hyler av entusiasme. Jentene kommer jo uansett til å vinne sølv hvis de taper denne kampen – er det så ille?

Husfar har reist seg halvveis opp nå. I den ene hånden har han et pizza stykke, og den andre hånden brukes til å peke på umulig dommer, håpløse spillere og alt som er galt på banen.


Foto: EmmiP/Morguefile.com
Rødt kort: Jeg tar et ekstra pizzastykke, og lurer på om naboene tror at det er husbråk hjemme hos oss. Det hyles ved siden av. Det er jo en kritisk fase i kampen for han. Det brøles høyt når sjanser brennes, og ord som ingen andre i huset får lov til å si renner ut av min kjære.

Storebror kikker bort på meg, og himler oppgitt med øynene over sin far. Vi er
klare for å ta en sjefsavgjørelse sammen. En voksen mann ilegges rødt kort og tusler oppgitt ned til en annen tv, en etasje unna oss. Der nede ropes det engasjert helt til kampen er over.  

Etter kampen: En glad mann kommer opp fra kjelleren, Norge vant. Han sier at vi har verdens beste håndballjenter. De må være tidenes lag, og Linn Sulland er drømmedama.  Storebror sier at pappa er gal, og at han må skjerpe seg. Det er jo bare sport! Min kjære er så lykkelig som det er mulig å bli, og sier at dette har vært en skikkelig koselig kveld. La oss gjøre dette oftere sammen.

Hurra for OL og hurra for at den nå går mot slutten – hilsen Lappeteppefamilien
Foto: Grafixar/Morguefile.com


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar