søndag 23. desember 2012

God jul

Tallenes tale er ganske klare, 22. og 23. desember er datoer som er på topp når det gjelder å bulke bilen. Vi kjører rundt i førjulsdagene og skal rekke alt, og noen ganger smeller det. Små bulker, store bulker – småskader, irritasjon og penger ut av vinduet? Hvorfor har vi voksne det så travelt før jul?

Jo - desember er hektisk. Juleavslutninger, luciafeiring og nissefest. Det gjelder å holde tunga rett i munnen, så lillebror ikke dukker opp i nissedrakt i luciatoget. Har vi oversikt?

Julemat skal i hus. Her skal det bli sprø svor og riktig tilbehør. Hvilke dag skal vi ha pinnekjøtt? Hva med kalkunen. Er vi sikre på at det er nok? Når skal vi egentlig krydre ribba? Det letes etter oppskrifter og grubles i de tusen hjem. Alt skal jo smake godt i julen.
Hvor er julestjerna, juletrefoten og lysene? Er det ingen som har skiftet ut juletrelysene som ikke virket i fjor? Hva med øksa? Vi må jo få juletreet ned i juletrefoten. Har du bare en sløv kniv? Det er jo ikke mulig å kappe en trestamme med dårlig verktøy?!?

Julegaver fyller huset – får alle noe de ønsker seg til jul? Er det rettferdig, spennende og bra nok?  Vi voksne handler gaver til de som egentlig har alt fra før, og prøver så godt vi kan å finne noe som er ønsket til jul. Blir du glad over det du får?
Et eller annet sted skjer det – helt umerkelig. Julefreden senker seg. Noen tenner et lys, en julesang settes på. Familier samles. Stress erstattes av en ro som kommer sigende.
Det er ikke så viktig at alt er perfekt. Vi vet det innerst inne. Hverdagen ellers er jo heller ikke alltid perfekt. Om en liten stund kommer vi ikke til å huske hva vi spiste, hva vi fikk eller hva som skjedde i desember. Men vi kommer til å huske hvem vi feiret julen med. La oss derfor la stresset fra desember ligge, og la oss bare være sammen.

Dette skal bli noen fine dager akkurat der vi er i år.

En fin julehøytid ønskes fra Lappeteppefamilien
 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar